Yhteystiedot

Jussi Hermunen
0400 756 922

Hiihtomäentie 39
00800 Helsinki

Koiran Trimmaus

Trimmattava turkki tulee trimmataCoton
säännöllisesti, koska se on osa
koiran terveydenhoitoa. Huonosti
hoidettu turkki aiheuttaa koiralle
epämukavan olon ja saattaa
aiheuttaa mm. erilaisia iho-oireita.
Trimmaukseen kuuluu aina kynsien
leikkaus sekä tassu- ja korvakarvojen poisto.

Kampaa ja ulkoiluta koira hyvin ennen trimmaukseen tuloa, koira ei saisi kuitenkaan kastua ulkoillessa, vaan koiran pitäisi olla tullessaan kuiva.


Nypittävät
kotikoirat trimmataan rodusta ja turkinlaadusta riippuen 2-6 kuukauden välein, jonka lisäksi varsinaisten trimmausten välillä voi tehdä pienemmän siistimisen. Nypittävää koiraa ei pidä tuoda trimmaukseen liian aikaisin, jolloin karva ei vielä irtoa, vaan trimmaus on ajoitettava oikein. Turkin tulee olla ns. "kypsä" jotta turkki irtoaa helposti, eikä aiheuta turhaa rasitusta koiralle tai trimmaajalle. Nypittävää turkkia ei saa pestä shampoolla 2-3 viikkoon ennen trimmausta, jottei turkista tule liukas. Koiran voi toki suihkuttaa pelkällä vedellä.

Koneella ajeltavan tai leikattavan turkin voi trimmata tarpeen mukaan niin usein kun haluaa. Monille pitkäkarvaisille koirille leikataan siisti ja käytännöllinen lyhyt turkki omistajan toiveiden mukaan. Parhaaseen lopputulokseen turkin leikkauksessa päästään kun tuot koirasi takuttomana, puhtaana ja kuivana trimmaukseen.

Näyttelytrimmaukset tulee suunnitella hyvissä ajoin etukäteen jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Monella rodulla näyttelytrimmaus täytyy aloittaa jo kuukausia ennen näyttelyä. Näyttelytrimmauksia teen mm. monelle terrierirodulle, mäyräkoirille, karkeakarvaisille saksanseisojille jne. Kysy lisää puhelimitse.

Krisse

"Krisse" Big Lady's Nutcracker om. Tuija Vikman
kuva: Riikka Vesaaja-Lilja